Törtarany

Törtarany

Törtarany felvásárlás

Előfordulhat, hogy szüksége van pénzre, ebben az esetekben értékesítheti arany ékszereit, tárgyait

Azokat az ékszereket és arany tartalmú tárgyakat nevezzük törtaranynak, amelyekre már nincsen szükségünk. Ezek lehetnek újak, vagy akár használt, sérült, illetve tönkrement darabok is. Az arany ékszerek és tárgyak finomságát karátban, vagy ezrelékben határozzuk meg. Ezek értéke attól függ, hogy a tárgy összes tömegéből mekkora az a rész, amelyet színarany tesz ki. A nemesfémek piacán általában karátban mérik az arany ékszerek finomságát. Egy színarany ékszer vagy tárgy karátszáma: 24. Egy karát, egészen pontosan 41,666 ezreléknek felel meg. Az aranyból készült ékszerek leggyakrabban 14 karátosak, vagyis a teljes súlyuk mintegy 583-585 ezreléke áll színaranyból. A maradék 417 ezreléket, általában réz és ezüst alkotja. A törtarany felvásárlása során, a tárgy vagy ékszer aranytartalma kerül kifizetésre.

A nemesfémből készült tárgyat először szemrevételezéssel, sérülést nem okozván vizsgálják meg. Ennek során megállapítható, hogy mekkora a tárgy súlya, valamint a beütött fémjel is megnézhető. Ezek alapján már egy hozzávetőleges árat is meg lehet határozni. Ha az ügyfél reálisnak és elfogadhatónak találja a becsült árat, akkor sor kerülhet a további vizsgálatokra is. Ennek során különböző savakkal ellenőrzik a tárgy aranytartalmát, valamint abban az esetben, ha az ékszer vagy a tárgy tartalmaz köveket, akkor azok is eltávolításra kerülnek. Szükség lehet továbbá a tárgy megreszelésére, vagy szétvágására is. Ezek a vizsgálatok bár látható nyomot hagynak az árun, azok értékét mégsem fogják csökkenteni, mivel a törtaranyat mindig újrahasznosítás céljából vásárolják fel.

Az ékszer bevizsgálása csupán néhány perces folyamat, amelyet követően, a tárgy ellenértékét azonnal ki is fizetjük. A kifizetett összeg nagysága, az éppen aktuális törtarany felvásárlási ártól függ. Ezt az árat pedig, a világpiaci ár befolyásolja, mely percről-percre, folyamatosan változik.

Nemesfém0 comments

Descargar musica